Een soep van alleen bladgroente is ontzettend licht. Daarom voegen we er iets romigs aan toe, kokosmelk. Door de specerijen geeft dit soepje de verwarming aan je spijsvertering die je nodig hebt.

Ingrediënten – voor 2 kommen

  • 1 tl ghee
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember geraspt
  • Stukje rode peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 zakken waterkers
  • 200 gr spinazie
  • 500 ml water
  • 200 ml kokosmelk

Bereiding

1) Verwarm de ghee in een pan

2) Doe de gember, knoflook en rode peper erbij en verwarm in de ghee voor 30 seconden.

3) Voeg dan kurkuma en komijn toe en roer goed

4) Voeg de waterkers en spinazie toe samen met het water

5) Breng het aan de kook. Zodra het kookt draai je direct het vuur uit

6) Maal fijn met de staafmixer of blender.

7) Voeg na het blenden de kokosmelk toe en laat nog even warm worden

8) Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap

9) Serveer met extra’s als je dat wilt, zoals zonnebloempitten, gekookte linzen, verse kruiden

 

Over Fleur Aukema

Fleur is naast Ayurvedisch practitioner en Vedisch astrologe ook Ayurvedisch chefkok. Wil je meer weten over Fleur en wat zij aanbiedt? Neem dan een kijkje op haar website

Ook interessant...