Heb je geen tahini in huis?
Maak het heel simpel zelf:
Meng 250 gram rauwe sesamzaadjes met 60 ml zonnebloemolie.
Bak de sesamzaadjes voor 5 minuten op middelhoog vuur aan, laat voor 20 minuten koelen en stop ze daarna in een blender met de zonnebloemolie. Mix voor 2 minuten totdat het de structuur van notenboter heeft.
Snij de courgette in kleine blokjes. Meng de courgette, samen met paprikapoeder, zout, cayennepeper, zwarte peper, limoensap en tahini in de blender totdat het een gladde substantie is. Serveer de hummus samen met de worteltjes of voor Pitta met komkommer. en een handje koriander. Bewaar de hummus in een afgesloten bak in de koelkast voor 4 dagen.
Dana is Ayurveda en Mindset coach en psycholoog en met Dana Holistic Health Coaching combineert zij psychologie met Ayurveda binnen de 1-op-1 coachingstrajecten die zij aanbiedt. Daarnaast schrijft Dana e-books gericht op Ayurveda, waaronder het e-book waar bovenstaand recept uit komt “10 Ayurvedische snackrecepten die jij in een handomdraai op tafel zet + 8 extra recepten van andere Ayurveda experts”. Dit e-book is geschreven samen met Eline van Dandelien en hier te bestellen met 50% korting met de kortingscode ILOVEAYURVEDA.