
Saag Baadam
Asma Khan
Saag Baadam is een gerecht waarbij groene bladgroenten (saag) worden gecombineerd met amandelen (baadam). Het is een voedzame en romige bereiding waarin de nootachtige smaak van amandelen de aardse smaken van de bladgroenten aanvult. Saag Baadam wordt meestal geserveerd met roti, naan of rijst.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 gedroogde rode chilipepers
- 8 teentjes knoflook, geplet
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 kg verse spinazieblaadjes
- 1/2 tl zout
- 100 g geroosterde ongezouten amandelen, in reepjes gesneden
Ingrediënten
- Verhit de olijfolie in een diepe pan die groot genoeg is om de spinazie te bevatten, op middelhoog vuur.
- Voeg de gedroogde chilipepers toe (laat ze heel als je alleen de rokerige chilismaak wilt, breek ze doormidden als je de spinazie pittiger wilt maken) en bak ze een paar seconden.
- Voeg dan de knoflook en rode paprika toe en roer 1 minuut.
- Voeg de spinazie en zout toe en kook tot de spinazie is verwelkt en het overtollige water is verdampt.
- Bestrooi de spinazie voor het serveren met de amandelen.