Wortel pompoensoep
Lonneke Dötsch | The Health Love Connection
Omdat Vata’s nogal snel de neiging hebben om uit balans te gaan is het belangrijk dat ze regelmatig eten en voeding tot ze nemen die grondend is. Warme, stevige soepen en curry’s zijn ideaal om dit voor elkaar te krijgen.
Ingrediënten
- 1 kleine bio pompoen
- 2 winterpenen
- 1 el ghee
- 1 cm gember (fijn gehakt)
- 1 tl kardemom (gemalen)
- 1 tl komijn (gemalen)
- 1 tl koriander (gemalen)
- ½ tl kurkuma
- Kokosmelk
- Verse koriander of platte peterselie
Aan de slag
- Snij de pompoen en wortel in stukjes
- Bak de kruiden en gember met 1 el ghee
- Voeg de gesneden wortel en pompoen toe + 500 ml water
- Als de wortel en pompoen gaar zijn, voeg dan de kokosmelk toe. De hoeveelheid die je toevoegt is afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben
- Pureer of blend de soep
- Voeg eventueel naar smaak Himalaya zout, peper en verse koriander of platte peterselie toe
Deze soep is ideaal als lunch en natuurlijk ook voor ’s avonds.