Hartige snack voor alle dosha’s

Dana Hooghiemstra

Deze bonen-vrije hummus is makkelijker te verteren dan de traditionele hummus. 

Ingrediënten

  • 2-3 middelgrote courgettes
  • zakje kleine worteltjes of komkommer – Worteltjes voor Vata en Kapha, komkommer voor Pitta
  • 1/2 theelepel paprikapoeders
  • 1/2 theelepel (zee)zout
  • 1/8 theelepel cayennepeper – Pitta-personen kunnen cayennepeper beter weglaten
  • 1/2 theelepel zwarte peperpoeder – Voor Pitta kun je peper achterwege laten
  • 2 theelepels limoensap
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels tahini
  • handje koriander

Heb je geen tahini in huis?

Maak het heel simpel zelf:

  • Meng 250 gram rauwe sesamzaadjes met 60 ml zonnebloemolie.
  • Bak de sesamzaadjes voor 5 minuten op middelhoog vuur aan, laat voor 20 minuten koelen en stop ze daarna in een blender met de zonnebloemolie. Mix voor 2 minuten totdat het de structuur van notenboter heeft.

Bereiding

Snij de courgette in kleine blokjes. Meng de courgette, samen met paprikapoeder, zout, cayennepeper, zwarte peper, limoensap en tahini in de blender totdat het een gladde substantie is. Serveer de hummus samen met de worteltjes of voor Pitta met komkommer. en een handje koriander. Bewaar de hummus in een afgesloten bak in de koelkast voor 4 dagen.