Chia pudding met kokosmelk en rozenwater frambozen
Lonneke Dötsch | The Health Love Connection
Pitta balancerende chia pudding
Ingrediënten:
- 2 el chiazaad
- 10 g kokosrasp
- 1 el rozenwater
- 3 kardemompeulen, zaadjes eruit en fijngemaakt in vijzel
- 100 gram frambozen
- 2 el kokosyoghurt
- 1 el kokossnippers
- 200 ml kokosdrink
Aan de slag
- Meng kokosdrink met chia zaad, kokosrasp, rozenwater en kardemom in een bakje, en roer goed door. Dek af en laat minimaal 2 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.
- Haal het mengsel ’s ochtends op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt voordat je het eet.
- Roer het nog een keer goed door zodat eventuele klontjes verdwijnen.
- Prak de helft van de frambozen met een vork.
- Vul een glazen bakje of potje met een laagje kokosyoghurt, de pudding en de geprakte frambozen.
- Garneer met de rest van de frambozen en kokossnippers en enjoy!
Weetje: frambozen zijn verkoelend en reinigend. Als je ze regelmatig eet, kunnen ze een gunstig effect hebben op je menstruatiecyclus.