Chia pudding met kokosmelk en rozenwater frambozen

Lonneke Dötsch | The Health Love Connection

Pitta balancerende chia pudding

Ingrediënten: 

  • 2 el chiazaad
  • 10 g kokosrasp
  • 1 el rozenwater
  • 3 kardemompeulen, zaadjes eruit en fijngemaakt in vijzel
  • 100 gram frambozen
  • 2 el kokosyoghurt
  • 1 el kokossnippers
  • 200 ml kokosdrink

Aan de slag

  • Meng kokosdrink met chia zaad, kokosrasp, rozenwater en kardemom in een bakje, en roer goed door. Dek af en laat minimaal 2 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Haal het mengsel ’s ochtends op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt voordat je het eet.
  • Roer het nog een keer goed door zodat eventuele klontjes verdwijnen.
  • Prak de helft van de frambozen met een vork.
  • Vul een glazen bakje of potje met een laagje kokosyoghurt, de pudding en de geprakte frambozen.
  • Garneer met de rest van de frambozen en kokossnippers en enjoy! 

Weetje: frambozen zijn verkoelend en reinigend. Als je ze regelmatig eet, kunnen ze een gunstig effect hebben op je menstruatiecyclus.