Ujjayi Breath

Door: Eline Flux van Dandelion
Ujjayi breath

Ujjayi ademhaling, ook wel bekend als de ‘ocean breath’, helpt ontspannen en verhoogt het zuurstofgehalte in je bloed en organen.

 

De Ujjayi ademhaling is heel fijn om te doen wanneer je zwanger bent, maar je kunt hem ook inzetten tijdens je bevalling (ontsluitingsfase) of postpartum. Wanneer je je kindje borstvoeding geeft of wanneer je kindje bij jou op je borst ligt, werkt het voor jou en je kindje erg ontspannend.

 

Met de Ujjayi ademhaling geef je wat tegendruk waardoor je je keelgat ietsje dichtknijpt en er een geluid ontstaat bij de ademhaling.

 

Ujjayi doe je zo:
  • Ga rustig zitten en adem diep in door de neus.
  • Adem langzaam uit door je mond, zoals je zou doen om een spiegel te laten beslaan. Hierbij komt een zacht geluid uit je keel dat klinkt als de oceaan. Herhaal dit een aantal keer.
  • Wanneer je dit onder de knie hebt adem je in door je neus en uit door je neus maar je blijft dezelfde ademtechniek doen waarbij je het geluid van de oceaan hoort. Herhaal dit weer een aantal keer en probeer deze ademhalingsoefening steeds langer vol te houden.

 

Over Eline Flux

Eline is Ayurveda en reiki therapeut en gespecialiseerd in begeleiding bij de preconceptie fase, de zwangerschap en de kraamtijd. Voor meer informatie over Eline en wat zij aanbiedt kun je een kijkje nemen op haar website of op haar Instagram