Voeding
Ayurvedische voedingsleer
Dit boek beschrijft de relatie tussen voeding en gezondheid volgens de Ayurveda en bevat recepten en diëten. Het eerste deel van het boek bevat een uitleg van de Ayurvedische voedingsleer met overzichten van de meest gebruikte voedingsmiddelen en hun uitwerking op elke constitutie. Het tweede deel bevat tal van smakelijke en gemakkelijk te bereiden Ayurvedische recepten die afgestemd zijn op de verschillende constituties. Het derde deel omvat specifieke Ayurvedische dieten die preventief, maar ook als bijdrage aan het genezingsproces, gevolgd kunnen worden bij ziektes als kanker, hoge bloeddruk, infecties, koorts, diarree, hoofdpijn, diabetes en obesitas.
Auteur: Anil Kumar Mehta
Uitgeverij: Panta Rhei
ISBN: 9789088400537
East by West
‘East by West’ brengt de Ayurvedische kookprincipes de westerse keuken in. De voedselfilosofie van Ayurveda voedt, onderhoudt en herstelt het lichaam voor een optimaal evenwicht tussen lichaam en geest. Met 140 heerlijke recepten brengt Jasmine Hemsley oosterse smaken samen met seizoensgebonden producten uit het westen. Traditionele recepten of moderne varianten, een simpel gerecht of juist een zeer speciale: het boek heeft iets voor iedere smaak.
Auteur: Jasmine Hemsley
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021568454