Anita & Silvana

Wij zijn Anita en Silvana, de initiatiefnemers van
Het Ayurveda Magazine

Ayurveda heeft ons beiden veel goeds gebracht. Sinds we het hebben geïntegreerd in ons leven, zijn we gezonder, fitter, vrolijker, rustiger en (niet in het minst) ziet onze huid er beter uit. We passen Ayurveda mede daarom graag toe in zowel ons privé- als ons professioneel leven. 

Wij zien het als onze missie om de kennis van de Ayurveda breed bekend en toegankelijk te maken.  

Anita Nanhoe

Suikerziekte, ik wilde het gewoonwe4 g niet! Maar dat ik er aanleg voor heb, dat is zeker. Mijn bloed werd periodiek gecontroleerd, wegens een hoge suikerspiegel, soms tegen en soms over de grens van wat het mocht zijn. Zelfs wanneer ik dacht gezond te eten. Het integreren van een aantal Ayurvedische principes in mijn leven, helpt mij om mijn suikerspiegel stabiel te houden en de diagnose Diabetes II te voorkomen. Mijn bloedcontroles gingen al snel naar halfjaarlijkse en daarna naar jaarlijkse controles. Nu heb ik geen controles meer.

Ik eet nog steeds al het lekkers waar ik als pitta-kapha naartoe getrokken wordt. Maar nu weet ik hoe en waar ik de balans moet zoeken met maaltijden. Het is eigenlijk heel simpel om ziekten te voorkomen. En dat mijn gewicht op peil blijft, vindt ik ook helemaal niet vervelend.

Ik gun het een ieder om met simpele aanpassingen ziekten te voorkomen. Dus wilde ik meer weten van de Ayurveda. Daarom startte ik een opleiding Ayurvedische Therapeut aan de Hogeschool Ayurveda in Wijchen bij Robert Swami Persaud. Daarna volgden een reeks opleidingen, waaronder een opleiding Ayurvedic Practitioner bij EISRA in Den Haag, waar ik Silvana ontmoette en we samen onze schouders zetten onder Het Ayurveda Magazine. Wij willen Ayurveda bekend maken voor een ieder die daar gebruik van wil maken. 

Silvana Naipal

Ik geloof dat Ayurveda een basis moet zijn voor iedereen. Ik weet dat iedereen op zoek is naar middelen om fit en gezond te blijven en met het tempo waarin wij leven kan dat vaak een uitdaging zijn. Deze producten vond ik in de oude leer van Ayurveda.